Pictură Icoane pe Sticlă la MOISEI

În perioada Aprilie-Iunie 2016, în comuna Moisei din Judeţul Maramureş, elevi de cls. a VIII-a pasionaţi de arte plastice au participat la activitatea de pictură icoane pe sticlă, în locaţia Bibliotecii Comunale Moisei. Activitatea este parte componentă a protocolului încheiat între Asociaţia Centrul de Inovaţie şi Creaţie iMMart şi Şcoala Gimnazială Nr. 1 din Moisei.

Lucrările finalizate reprezintă o trecere în revistă a celor mai importante momente din religia creştină. Pictura icoanelor pe sticlă cu elemente specifice Maramureşului, lucrate cu deosebit talent de elevii de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 din Moisei, s-au realizat sub îndrumarea d-lui Prof. De Religie Emilian Moldovan.

Această activitate tradiţională este păstrată în comună încă din perioada anilor 1874, când funcţiona în cadrul Mănăstirii Moisei o şcoală de pictură bisericească. În ultimii ani, această tradiţie s-a materializat prin organizarea Taberei de vară şi de pictură “Sfântul Sava Brancovici” la Mănăstirea Adormirea Maicii Domnului Moisei, de obicei în perioada lunii iulie. Pe lângă activitatea de pictură, copiii au parte în tabără de multe alte activităţi recreative şi jocuri, într-o atmosferă de relaxare şi bună dispoziţie, care este favorabilă relaţionării şi închegării de noi prietenii.

Din aceeaşi categorie

Pe parcursul lunii august 2017, am desfăşurat atelierul de creaţie pentru copii  “Să coasem pe...

Meşteşugul prelucrării lemnului este o activitate cu tradiţie în Maramureş. În săptămâna Şcoala...

Marţi, 16 august 2016, am avut plăcerea să fim gazda microevenimentului “Întâlnire cu meșteri...

Răspunde