iMMart participă la Ziua Bunei Vecinătăţi

Ziua Bunei Vecinătăţi este organizată de Instituţia Prefectului din Judeţul Maramureş în data de 24 iulie 2016 la Sighetu Marmaţiei, în colaborare cu primăriile localităţilor din Țara Maramureșului și cu Muzeul Satului Maramureșean. Scopul evenimentului este, pe de o parte, promovarea judeţului nostru, atragerea de turişti în zonă, precum şi strângerea relaţiilor între primarii din stânga şi dreapta Tisei, în vederea promovării unor proiecte transfrontaliere.

Sărbătoarea va începe la ora 11 pe podul de peste Tisa, unde oficialităţile române şi ucrainene se vor întâlni şi vor fi servite cu pâine şi sare. Ulterior, activităţile vor avea loc în Muzeul Satului. Va fi o sărbătoare a satelor maramureşene, cu un program artistic bogat, atât la scena amenajată în muzeu, cât și în curţile caselor, cu degustări de bucate tradiţionale, cu un târg al producătorilor şi al meşterilor populari din mai multe sate, cu meşteri care vor lucra la faţa locului, torcând lâna sau sculptând lemnul, cu voie bună şi prietenie. Fiecare casă din muzeu va fi animată, iar vizitatorii muzeului vor fi aşteptaţi cu braţele deschise să deguste bunătăţile specific româneşti.

Intrarea va fi liberă, iar ocazia de a vizita Muzeul Satului într-o zi de sărbătoare nu trebuie ratată. De asemenea, cu ajutorul Ordinului Arhitecților din România – Filiala Nord-Vest, va fi amenajată o expoziţie de proiecte de arhitectură vernaculară, iar cu sprijinul Uniunii Artiştilor Plastici din România, Filiala Baia Mare, o şcoală de pictură pentru copiii din Solotvino, chiar într-una dintre curţile muzeului.

Din aceeaşi categorie

Pe parcursul lunii august 2017, am desfăşurat atelierul de creaţie pentru copii  “Să coasem pe...

Meşteşugul prelucrării lemnului este o activitate cu tradiţie în Maramureş. În săptămâna Şcoala...

Marţi, 16 august 2016, am avut plăcerea să fim gazda microevenimentului “Întâlnire cu meșteri...

Răspunde